Je deelt een webpagina op social media, maar er verschijnt een oude foto

Dit is hoe je dat oplost

Als jij een pagina aanpast op je website, met een nieuwe foto, en je wilt deze pagina delen, dan laten sommige social media kanalen soms nog de oude foto zien. Die hebben die sites namelijk opgeslagen (in de cache) toen je diezelfde link eerder deelde, en die plaatsen ze nu gewoon weer. Maar je kunt dit gelukkig heel makkelijk oplossen.

Facebook

Om ervoor te zorgen dat Facebook de nieuwe informatie laat zien, voer hier de URL in van de pagina die moet worden vernieuwd.

LinkedIn

Om ervoor te zorgen dat LinkedIn de nieuwe informatie laat zien, voer hier de URL in van de pagina die moet worden vernieuwd.

Als het goed is, zal nu de nieuwe afbeelding verschijnen. Ik ga er wel vanuit, als je een Squarespace website hebt, dat je bij de Page Settings een ‘alternate social sharing image’ (bij social image) en/of een ‘featured image’ (bij media) hebt geplaatst.

Succes!

PS Vind je het wel leuk, als ik je aan de hand meeneem voor wat verbeteringen, dan is dit misschien wat voor jou: een gratis checklist met 16 quick fixes voor je site.

Vorige
Vorige

Het contactformulier werkt niet - Squarespace en Gmail